Beställa en målning/ett porträtt

Glada nyheter för alla ni som undrat om jag säljer porträtt!
Jag kommer ta emot beställningar under hela sommarlovet! Alltså från och med den 10 juni! 

En bit kvar jag vet, men jag vill inte ta in några målar "jobb" nu när det är full fart i skolan. Det blir lätt att man väljer målandet framför skolan då..;)

Men alltså från och med 10 juni! 

Så fram igenom får ni som är intresserade hålla utkik efter mer information!;)
nan

koder hit och dit

Håller på för fullt med en helt ny design hit till bloggen. Den kommer bli lite mer hemside aktig... tror att det kommer bli kalas bra! Bara jag får klart alla koder och grejs snart... mycket pyssel;)

men som sagt med lite mer hemside varient på det hela kommer det blir 100 gånger lättare att hitta runt här..:P

Förslag eller önskemål om hur bloggen skulle kunna bli ännu bättre tas tacksamt emot!:D dra iväg en kommentar eller ett mejl vetja;)


nan



Hurra för måndagar

eeeeller inte... klart segaste dagen i veckan. Inte nog med att den trevliga helgen är över så är måndagar dessutom den längsta dagen i skolan.
Ska man försöka tänka lite positivt så är det ju iof rätt nice att ha den avklarad...;) 

Idag var jag faktiskt inte fullt så trött som jag brukar i alla fall, kände mig bara halvt medvetslös när jag gled ur sängen i morse. Dagen gick dessutom redigt fort, tummen upp för det(y) 

Nu är det ett snabbt mellanmål och sedan stall som gäller! 

Jag har en ny målning och en heeel massa döskalle teckningar att visa er... vete tusan vad det är med mig och dödskallar för tillfället...;) Hur som hest har jag ett helt gäng som ni får kika på lite senare!

Vill passa på att tacka för alla fina mejl ni skickar! verkar som att ni tycker bättre om att mejla än att kommentera här på bloggen;D Smidigt att jag kan svara er direkt i mejl faktiskt!:) 

Och kul ni trogna läsare som kikar in här så ofta!;D verkar som att jag har ett stadigt gäng som checkar in min bubbla här varje dag;D Vilka är ni?:D

Usch vad jag längtar till sommaren...


Kram på er!
nan

när lager menyn försvinner

Många undrar hur man får fram lager menyn i GIMP om man råkar klicka bort den eller om den inte syns från början. 

Det är inget krångligt alls!:)

Uppe i menyn går du till Fönster Dockningsbara dialoger → Lager
Eller så tar du bara ctrl+L:)

Under dockningsbara dialoger hittar du också alla andra olika fönster man kan välja att öppna och alltid ha synliga;)

personligen har jag bara verktygslådan, verktygsalternativ och lagermenyn uppe när jag ritar;)


Är det något du undrar?:) jag hjälper mer än gärna! Mejla eller fråga på i en kommentar;)
nan

tråååkdag och en stycken skalle

Seeeg fredag idag.. har inte gjort något vettigt alls. Ibland känns såna dagar rätt gött, men idag känns det bara seeegt...
Vad har ni för er en fredag som denna?:)

jag drog nyss ihop en liten "skull" teckning i alla fall..:P gav den en nice sidecut oxå! eheh:)

suddig bild... usch, I want en scanner!



kramar på er!!
nan

speedpainting film

EN ny liten speedpaintning film;) När jag ritar hästen som jag visade för något inlägg sedan;D check it out:)



nan

laddar...

ny speedpaintingsfilm kommer om 2 sekunder! det laddar för fullt!:)
nan

både awesome och inte så awesome

INTE awesome att jag typ gått i ide vad gäller bloggen! :o

lite mer awesome att jag just precis nu fick världens snilleblixt gällande just bloggen! åh, hade inte klockan varit halv 1 på natten innan en skoldag... så hade ja velat börja nu nu NU!

tänker inte avslöja något om idén i förväg, det får ni se till helgen skulle jag tro;D ni får hålla ut så som ni varit så söta och fortsatt kika in här fast jag varit lite blogg-seg;)

Skolan och vardagen rullar på i en väldig fart... knappt man hinner med känns det som. Hoppas det blir lite trevligare väder ute snart= sommar?! så man får lite ny energi!

Här får ni kika på en svartvit version av senaste akryl målningen!:)


Go natt med er!
nan

Joan and Cherie

Äntligen kan jag visa en ny målning! det har varit alldeles för länge sen sist!:) Men vi har alla våra mindre kreativa perioder..:P
eller mindre bloggsugna perioder kanske man kan säga;)

Här är hur som helst en målning av inga mindre än Joan jett och Cherie currie (the runaways) i lite yngre dar då;)
Var bara grymt sugen på att göra något med svart/vitt och hade the runaways på på spotify så då blidde det till sist målningen nedan:)


nan

haha

jao jag är ju ett big fan av tillfälliga headers eller vad säger ni;D Behövde bara ha något lite snabbt så att storleken blir rätt..
nan

en gammal målning

Hittade denna målning  i en gammal mapp på datorn:P Tycker att det är lite kul att hitta gamla teckningar, man blir alltid så glad över att man faktiskt blir bättre hela tiden även fast det ofta känns som att man kör fast.

Denna är ca 2 år gammal, så den är väl målad under det första halvåret jag ritade digitalt skulle jag tro. 
Det ska föreställa ingen mindre än Kristen Stewart;)


Jag håller på med kodningen och headern för fulla muggar:) så ni får överleva att allt ser lite psyko ut just nu;D

Hoppas ni har en mysig fredag kväll!:D
nan

Rörigt!

håller på för fullt med nya designen och kodningen! Så för tillfället ser allt lite huller och buller ut!:)

nan

Städning och kodning

Hej hopp denna mysiga fredag:) Solklart veckans bästa dag! 
Lite extra nice att man har huset för sig själv nästan hela dagen, lugnt och skönt! Har på mammas order ägnat i stort sett hela förmiddagen åt städning, kände mig så duktig att jag gav mig själv en liten paus framför dator... den pausen har varit i två timmar nu... ops. 

Ska fortsätta alldeles strax, ville bara höra av mig så ni vet att jag lever;) Lite senare kommer förhoppningsvis en speedpaintingsfilm upp + teckningar. 

Någon frågade efter den färdiga tiger bilden! Jag har tyvärr ingen sådan att visa er då kameran behöver laddas och trixas lite med innan det är möjligt... men jag har en bild av hur den såg ut ungefär halvvägs igenom målandet om det är till någon tröst;)

och här har ni filmen (igen) ;)

Hoppas ni får en bra fredag!:)

nan

vinter vinter

Usch, vad grymt trött jag är på vintern nu...  jag får ingen lust med någonting, är i behov av solljus och lite värme känner jag.. tycker faktiskt att det känns som att vintern gjort sitt för denna gång. Längtar efter att kunna knalla ner och fodra hästarna i bara shorts å t-shirt på morgonen och efter att bada... you name it! längtar efter allt som vintern inte har.
Just i detta ögonblick känns allt dock ganska trevligt. Har precis gosat ner mig i sängen, har en härlig sovmorgon framför mig och kommande tre dagarna ledigt:)
Håller just precis på att koda iordning ny design hit till bloggen!:) tror att det kommer bli kanoners! Bloggen är verkligen i stort behov av "renovering" och uppfräschning.

Jag har sagt det förut och jag tänker säga det igen.., underbart med lediga fredagar!!! 

Go'natt på er!:)

Många har skickat in frågor vilket alltid är kul! Tänkte att jag ska svara på dem här nu i helgen, så passa på att skicka in din fråga om du ännu inte gjort det;) Antingen till [email protected] eller i "formuläret" i sidmenyn här till vänster:)

NU! Go'natt!<3
nan

godmorgon

en ny dag. tisdag. trött. skola. nu. 

urk.

nan

det är mycket nu

Hejsan hoppsan!
Som rubriken så underbart klart och tydligt säger så är det mycket just nu. Mycket på det sättet att det gäller att komma in i de vanliga rutinerna igen. Det är mycket som ska hinnas med på det ofta allt för korta dygnet...

Skolan och hästarna tar upp den mesta av tiden. Skulle gärna byta ut det förstnämnda mot en kopp te, godis och några timmar framför staffliet... men, men bara att gilla läget och kämpa på!

Vårterminen känns i alla fall tusen gånger lättsammare än höstterminen, nu räknar man ju ner till det heliga sommarlovet... längtar mer än någonsin efter ledighet och soooool!! framför allt sol. Snön är "kul" ungefär de första två veckorna sen känns hela grejen bara allmänt irriterande och i vägen. Det är dags för sommar nu! verkligen!

teckningsfronten händer en hel del som ni tyvärr inte kunnat få se tack vare tekniken som Varit allt annat än medgörlig den senaste tiden... 
Är det inte kameran så är det datorn... sen krånglar internet anslutningen här ute i skogen, blogg.se är dumt... listan kan göras låååång. 

Tack för att ni kikar in så flitigt ändå! lovar att det blir andra bullar av snart vad gäller uppdateringen. Behöver bara få lite struktur på saker och ting först..x)


Funderar på att anordna en tävling! Många kommenterade angående den förra tävlingen att det ju inte var så kul för de som inte har någon häst (första priset var ett porträtt av sin häst). Kanske vore det roligare att vinna ett porträtt av sig själv?:) Ska spåna vidare lite på det...
kommentera gärna om ni har förslag på en kul tävling:)

Bara för att jag längtar ihjäl mig till sommaren så får ni kika på tre myys/weird badbilder på mig och Sippan från två somrar sen..
Ha dä bra!:)

nan

Måste göra något åt...

...designen och hela bloggen! Det är jätte rörigt och dåligt organiserat vad gäller kategorierna och inläggen... 
Dessutom tycker jag att hela desigen på bloggen är alldeles för rörig... håller på med både en ny header och en heeeelt ny kodning till bloggen. Vill ha kvar det lite mörka temat, men ändå lättare på något sätt. Trivs inte med utseendet på allt just nu... så förhoppningsvis får jag upp det nya nu inom kort!

nan

Sex pistols

Hej på er denna underbara lördag!:) Dagen har hitintills varit i lugnaste lagt, lite pyssel i stallet och nu soffan och nån weird film på tv:) Myys:)

Tänkte ta fram penslarna och dra igång en ny akrylmålning:) Har dock inte riktigt bestämt mig för va jag ska måla.... men vi får se. Är grymt sugen på att kladda lite med färgerna idag i alla fall. Kanske blir det en film av det hela också:)

Här kan ni kika på en annan liten akryl "målning".. bara en snabb kladd bild, men ville prova att göra något i bara svart, grått och vitt:)

Triiist dock att kameran inte gör bilden någonsom helst rättvisa..:/


Sex pistols - God Save The Queen


Hoppas ni får en bra lördag! Nu ska jag kila upp till staffliet!

Ta hand om er!
nan

Blir bara så trött...

...på allt vad teknik heter... Varför måste varje liten detalj jäklas för? Usch! I vilket fall som helst är det därför uppdateringen varit tunn här på sistone. Det har inte gått att ladda upp bilder varken på blogg.se elr på min dator överhuvudtaget... kameran har varit dum, internet uppkopplingen har varit dum tack vare vädret...(och det faktum att jag bor ute i skogen;) ) allt har varit duuumt!

Som att inte det var nog så har ju skolan dragit igång igen också... Urk. Vill ha sommarlov NU! Hoppas veckorna går fort.

Borde egentligen försöka sova nu, att ha ställt om dygnet till att somna vid klockan 5 på morgonen visade sig nämligen inte vara någon hit när det gällde uppstigandet kl 6 igår...;) kände bara att jag kanske behövde höra av mig så ni vet att jag fortfarande finns;)

Sen var jag också bara tvungen att lägga ut denna bild som jag precis helt random stötte på när ja sökte lite bilder på google:o Det var ju jag! Jag och min bästaste bästaste lilla Sippan på en tävling för 5-6 år sedan:) Åh va glad jag blev när jag såg den:D

Skulle så gärna vilja spola tillbaka tiden ibland...

Imorgon ska Sippan få en miljard extra pussar!:)

NU måste jag nog faktiskt sova om jag överhuvudtaget ska lyckas ta mig ur sängen i tid imorgon...

Go natt på er alla goa!

nan

dumma dator

Hej på er! Äntligen tillbaka efter ett smärre semester från teknikens sida...-.-

Kom precis hem från stallet, nu är det kvällsmat som gäller! Sen tänker jag ta med mig skissblocket till sängen och kladda ner en awesome idé jag fick tidigare. Ska också försöka lägga upp lite bilder här(om datorn är på min sida)!!
Hoppas ni har haft en bra tisdag!

Kram på er så länge!
nan

Sjukt!

hahah, kom precis in från en skridskotur på grusvägen här utanför huset! XD Perfekt skridsko is var det! XD Illa!



ujujuj..x)

nan

ÖREBRO OCH EN NY MÅLNING...

Tjenare tjenare
Struntade i en del kanske viktigare saker och drog iväg på en hel dag i Örebro med mamma:) myyys! Blev som vanligt en hel del oplanerade inköp;D kollade in några av årets idoler som besökte Marieberg Galleria också, Jay, Elin, Geir å Sassa närmare bestämt;) Sassa är bäst...(!)  
lite små trevligt vare allt(y)

I know... jag har massor med pågående teckningar/målningar här och där... rörigt och ofärdigt(Y) Därför börjar jag nu helt logiskt på en ny digital målning! ;D Till en kompis denna gång!:)

Skissen är så gott som klar... har inte riktigt bestämt mig dock om det blir denna jag målar... fick två bilder att välja mellan. Tänkte att jag skissar upp båda och bestämmer mig sen.. kan bli intressant med min på senare tid mycket omtalade beslutsångest...;)




Nu är det pepsi(inte must:O), popcorn och ritplattan som gäller en stund framöver! Ett par timmar framöver kanske jag ska säga... har vänt på dygnet något så fruktansvärt...spännande i och med skolstarten på tisdag(Y) 


Just nu äre dock shit the same! Smööörpoppisar here I come!

P00000oooozzzZZZZZ!
nan




hej å hå!

Lite rörigt här på bloggen idag! 

Skall fixa allt under dagen! 
Hoppas ni får en bra fredag allihopa!
Nu ska jag ut och skotta snö så att postbilen kommer fram!:)

Kram!
nan

Dö snö dö

Usch och fy vilket nedrans väder! Har vräkt ner hela natten och hela dagen hittills nu också... vart ska detta sluta?! Känns inte som att det är någon vits att ta tag i skottningen ens, det är ju lika mycket igen efter en timme. Suck!
Jag och mamma tog oss i alla fall emot alla odds oss iväg på träning i förmiddags. Ett under att vi bestämde oss för att faktiskt ge oss ut på vägarna och att det dessutom gick galant! Tack bilen säger vi!
Nu börjar det mörkna utanför (redan-.-) och jag och mamma har precis käkat pizza;) Perfekt att stanna på pizzerian direkt efter träningen xD Idrottare på höööög nivå...! haha
Nu väntar ett par timmars totalt softande, sen ikväll tänkte jag(om vädret vill) ta mig en snöritt med någon av de andra hästarna:)

En lurvbild  på staro<3
d

Igår var jag föresten på stan en sväng med emilia, fick ett presentkort på Bokia i julklapp av henne:D Så jag ägnade (enligt emilia) liiite för lång tid åt att bestämma mig för vad jag skulle köpa...
Till sist föll lotten på promarkers och ett nytt A3 block! Hur lång tid det tog att välja färger på promarker pennorna är för otäckt för att gå in på... bestämde mig nämligen för att bara börja med 5 pennor... ska beställa på nätet sen då det är myyycket billigare.
Men efter mycket om och men kom jag i alla fall hem med fem olika färger, en svart tusch penna och som sagt ett A3 block:) Älskar nytt tecknings/målnings material!<3
Så tack Emilia för julklappen och ditt tålamod..! x)

Jag ägnade hela kvällen igår åt att leka med min nya fina pennor:) Ska försöka få liv i kameran och lägga ut bilder;)

Puss på er!

(det trillar in frågor lite här och där... kanske är det tajm för en frågestund av något slag? kommentera gärna om det skulle vara intressant;) )

nan

emmaspalett.blogg.se

Satt och kikade runt bland lite bloggar idag. Älskar när man hittar nya teckningsbloggar!

Idag hittade jag en super duktig tjejs blogg, 16 åriga Emma på emmaspalett.blogg.se!

Det som är så kul är att hon gör just det jag alltid tjatar om... hon använder sig av alla olika möjliga tekniker och material vilket gör det extra roligt att läsa hennes blogg! Man hittar teckningar/målningar i blyerts, tusch, akvarell, digitalt... you name it!

Det som gör henne speciell är också att hon inte bara har inriktat sig stenhårt på en och samma "stil"... realism, "serie" aktiga och fantasy bilder... Passar faktiskt att säga "you name it" här också!;) för hon gör i stort sett allt :)

Tycker absolut att ni ska kika in på hennes blogg!:) emmaspalett.blogg.se om inte annat för att få lite inspiration till eget tecknande:)

Jag frågade Emma om jag fick "låna" en bild att visa upp här också... men insåg snart att det var ganska omöjligt att välja någon xD (min beslutsångest igen...) 
Kunde verkligen inte välja vilken/vilka jag skulle välja:o

Skulle vara orättvist att bara visa en/ett par....  så det bästa är om ni kikar in på hennes blogg och kikar själva!:)

elr okey... bara för att jag inte kan hålla mig.. här får ni kika på en teckning i blyerts(uppenbarligen) som hon håller på med just nu:)
NU kan ni klicka här och kolla in resten av hennes awesome bilder;)


Kram på dig Emma och alla andra!:)
nan

måste ha...!

Promarkers!! Har haft en (en enda!!) hemma och skissat lite med. Är helt såld på dem, de som tror att det är som att måla med "vanliga" tusch pennor tror såå fel!

Sedan jag upptäckte den enorma förtjusningen med akryl inser jag nu att jag vill bredda mig ännu mer! Prova ännu fler olika typer av tekniker och stilar!

Vill såååå gärna klicka hem ett sett med pastellpennor, airbrush set och ja, promarkers... det gäller bara att kunna bestämma sig för vad man ska prova först, blir för dyrt att ta allt på en gång... usch, jag och min förbaskade beslutsångest...
De som känner mig vet att den inte är att leka med... har problem när jag ska välja mellan vanlig choklad elr choklad mä nötter på ica...


åh...:( vill ha... vilket skulle ni ha satsat på först?
nan

Vintrigt värre och dumt internet

Frånvarande? Ja jag vet... internet strulade som sjutton igår vilket på sitt lilla sätt inte direkt gjorde bloggandet lättare;)
Verkar dock som att jag har fått ordning på det hela nu:) Har varit grymt teckningsfattigt här ett tag, trots att jag kladdat på med penslar, pennor och gud vet allt mer än på länge! Ska kila till stallet en kortis nu, men sen blir det jag som lägger upp lite bilder ögonaböj!:)

Hoppas ni har det bra i vintervädret! 


Notera att kameran på min mobil suger...(Y)

Håll er varma!
nan

tiger i akryl - speedpainting video!

Balanserade upp kameran bredvid staffliet och filmade när jag ritade en stycken tiger i akryl :D
Hoppas ni gillar den!:) 

Ska ta fram kameran och fota den färdiga bilden sen;) 
Typ vid 1 minut är det ett liiiitet glapp då det tog evigheter att blanda till rätt färg x) hihi
Har nämligen bara grundfärgerna (blått, rött, gult å sen svart och vitt) så jag blandar alla färgerna själv;)

Skissade upp bilden på frihand utan något foto att kika på så jag gick mest på känsla när det gäller en tigers utseende;) 


Kram!
nan



Dag nummero 1!

Jahopp då var 2011 igång då. Ska bli spännande att se vad detta år har att erbjuda:) Dagen har i alla fall börjat hyfsat. Gick precis upp och tog mig lite frukost i chokladasken..:)

Jag vet inte riktigt vad dagen har att erbjuda utöver godis ätande, dricka drickande, tv tittande  och stall. Är lite sugen på att rita något på datorn, har inte gjort det sen vinnarbilden i tävlingen :o Har blivit hysteriskt akryl kladdande en vecka nu:P
Är grymt sugen på att åka skridskor också! Får välja ut något stackars offer som får hänga mä xD 

Var bara tvungen att visa denna bild som visar ungefär vad som händer en vanlig lovdag...
Jag utklädd till Madam Matilda, jag lever mig in i rollen till max vill jag lova(Y) 
Emilia och jag höll på med ett av våra många filmprojekt... x) haha får se om jag är modig nog att visa er när det är färdig redigerat och filmat:)

Nu ska jag fixa lite ordentlig frukost (tummen upp för frukost kl 1) :)

POooozzZ
nan

2010

2010 har varit ett fantastiskt år.

Jag har gråtit, varit arg, blivit besviken, ibland missförstådd, sårad. Ibland har saker varit orättvisa, jag har varit orättvis mot andra…
inte alltid varit den jag vill vara. 

…men jag har också skrattat, varit lycklig och tacksam! Människor har brytt sig om och älskat mig. Jag har förlåtit och blivit förlåten. Jag har funnits där när vänner behövt mig, jag har försökt att ge det där extra leendet som kan värma så otroligt mycket...

Jag har haft turen att träffa och lära känna nya fantastiska människor. Jag har lärt känna gamla vänner ännu bättre.

Både på gott och ont påverkar vi varandra mer än vi tror... Jag vill tacka alla jag mött detta år som genom både ont och gott gjort mig till den person jag är idag. 
Jag sitter nu in de första minuterna av det nya året, starkare än någonsin tack vare er alla.

Varje dag händer hemska och jobbiga saker, men varje dag håller också nåt vackert måste man komma ihåg! Allt för ofta förstorar vi det jobbiga och glömmer bort det lyckliga och vackra...

Skala bort allt runt omkring och se skönheten i livet.. så enormt fint..


Tack och åter tack till er alla som jag haft nöjet att möta under 2010, oavsett hur ni påverkat mig är jag tacksam… Ni har gjort mig starkare än någonsin!


With all my love…

Gott nytt år!




bloglovin